You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience.
KlankKr8 op school

Let op

Let op

KlankKr8 op school

by RID
KlankKr8 op school
KlankKr8 op school
KlankKr8 op school

What is it about?

Let op! Dit is de schoolversie van de KlankKr8-app (voorheen Kosmos Klikker). Deze kan alleen gespeeld worden met een KlankKr8-schoolabonnement (zie www.superkr8.nl). Wil je de game zonder schoollicentie spelen? Zoek dan naar “KlankKr8”.

KlankKr8 op school

App Details

Version
2.3.10
Rating
NA
Size
264Mb
Genre
Education Casual
Last updated
August 16, 2022
Release date
February 9, 2021
More info

App Screenshots

KlankKr8 op school screenshot-0
KlankKr8 op school screenshot-1
KlankKr8 op school screenshot-2
KlankKr8 op school screenshot-3
KlankKr8 op school screenshot-4
KlankKr8 op school screenshot-5
KlankKr8 op school screenshot-6
KlankKr8 op school screenshot-7
KlankKr8 op school screenshot-8

App Store Description

Let op! Dit is de schoolversie van de KlankKr8-app (voorheen Kosmos Klikker). Deze kan alleen gespeeld worden met een KlankKr8-schoolabonnement (zie www.superkr8.nl). Wil je de game zonder schoollicentie spelen? Zoek dan naar “KlankKr8”.

KlankKr8 is een serious game die leerlingen helpt letters, klanken en vooral de koppelingen daartussen goed te leren. De verbindingen moeten zo sterk zijn, dat ze de stap naar vloeiend lezen mogelijk maken.

KlankKr8 is bedoeld voor: 1) kleuters die zich voorbereiden op het lezen; 2) beginnende lezers; 3) nieuwkomers; én 4) kinderen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken bij hun leesontwikkeling. Ook kinderen met dyslexie blijken goed te profiteren van het spelen van deze game.

KlankKr8 is vernieuwend omdat de game het leren van klank-tekenkoppelingen grondig aanpakt. Tijdens het spelen krijgen kinderen uitleg over klanken en worden ze vooral extreem veel blootgesteld aan de koppelingen tussen letters en klanken, waardoor de hersenen hier gevoelig voor worden. Om het leereffect nog sterker te maken, gebruikt KlankKr8 geavanceerde technieken om kenmerken van klanken visueel te maken. Zo zien kinderen bij de aanbieding van klanken animaties van de uitspraak (de mondbewegingen) en hebben letters een aura passend bij het type klank. Bij de /g/ is bijvoorbeeld een sterke trilling te zien, bij de /v/ een lichte trilling, bij de /f/ een luchtstroom zonder trilling en bij de /p/ een plof. Daarnaast is ook een schrijfcomponent toegevoegd waardoor kinderen actief oefenen met de vorm van de letters.

Andere belangrijke features van KlankKr8 op school zijn:
- Via LeerKr8, een online portaal, kun je precies bijhouden hoeveel jouw leerling speelt en welke klanken nog moeite kosten. Ook krijg je gerichte aanbevelingen op basis van het speelgedrag van de leerling.
- Leerlingen worden door een pratende astronaut door het spel geleid en kunnen het dus zelfstandig spelen.
- Leerlingen ervaren KlankKr8 meer als game dan als onderwijstool en zijn hierdoor echt gemotiveerd om veel te spelen.
- De inhoud van het spel past zich voortdurend aan aan de specifieke moeilijkheden die het kind ervaart. Heeft de leerling moeite met de /eu/ en de /ui/ dan komen vooral die klanken veel terug.
- Leerlingen kunnen het spel ook thuis spelen vanuit het schoolaccount. De vorderingen worden ook dan opgeslagen in het LeerKr8-portaal.

Het spel is het resultaat van tien jaar wetenschappelijk onderzoek naar letters leren, lezen, impliciet leren en de inzet van games en de effectiviteit van het spelconcept is wetenschappelijk bewezen.

KlankKr8 is het resultaat van een unieke samenwerking tussen de Universiteit van Amsterdam, het Gamelab van de TU Delft, Game Tailors en het RID.

Disclaimer:
AppAdvice does not own this application and only provides images and links contained in the iTunes Search API, to help our users find the best apps to download. If you are the developer of this app and would like your information removed, please send a request to takedown@appadvice.com and your information will be removed.