You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience.

Spelling Nederlands 4B

by Magiwise

Zit je in groep 4 of 5 (leerjaar 2 - 3) en heb je al flink geoefend met het lezen en schrijven van langere woorden met één klinker (MMKMM-woorden)

$3.99 in the App Store

What is it about?

Zit je in groep 4 of 5 (leerjaar 2 - 3) en heb je al flink geoefend met het lezen en schrijven van langere woorden met één klinker (MMKMM-woorden)? Dan is dit je volgende leuke oefen-app.

App Details

Version
1.0
Rating
NA
Size
91Mb
Genre
Education Word Puzzle
Last updated
August 29, 2020
Release date
August 29, 2020
More info

App Screenshots

App Store Description

Zit je in groep 4 of 5 (leerjaar 2 - 3) en heb je al flink geoefend met het lezen en schrijven van langere woorden met één klinker (MMKMM-woorden)? Dan is dit je volgende leuke oefen-app.
Deze app bevat 11 boekjes. Ieder boekje bevat 4 hoofdstukken met ieder 6 oefeningen waarin je de volgende onderwerpen in de spelling gaat oefenen:

Je hoort de u-klank in het woord maar je schrijft hem niet op.
Veel woorden in het Nederlands hebben door bepaalde combinaties van medeklinkers een u-klank in het woord. Echter deze klank schrijf je niet op. Bijvoorbeeld het woord "help". Je hoort een u-klank tussen de l en de p, maar je schrijft hem niet.

Je hoort een u-klank maar je schrijft een 'e' in plaats van een korte 'u'.
Deze zogenaamde stomme-e komt veel voor in twee-lettergreepwoorden. Veel woorden op het nivo van groep 4 en 5 kun je in deze app oefenen.

Een eerste Introductie in het opschrijven van verkleinwoorden.
Eind groep 4 en in groep 5 wordt een begin gemaakt met verkleinwoorden. De spelling theorie is behoorlijk pittig maar de eerste drie eenvoudige regels kun je al vast oefenen in deze app. Verkleinwoorden zijn woorden die eindigen met 'je'. En je raadt het vast al, de 'e' van 'je' is ook een u-klank.

Zoals alle spelling-apps van MagiWise volgen we onze methode:

- Leren lezen van de woorden.
- Leren overschrijven van de woorden.
- Woord flitsen.
- Het invullen van bijv medeklinkers in de woorden.
- Het hele woord leren schrijven.
- Woorddictee met de woorden.

Daarnaast heeft elk boekje ook drie dictee-toetsen, zodat je alle woordjes nog eens kan toetsen. Het leesniveau in deze app is AVI E4 - M5 (7 jaar met anderhalf jaar leesonderwijs). In totaal oefen je in deze app met 660 verschillende woorden.

De app maakt gebruik van een speciaal Nederlands toetsenbord die alle klanken in de Nederlandse taal groepeert. Hierdoor leer je eenvoudig de lettercombinaties en de verschillen in klank. Ook leer je dan beter begrijpen hoe de combinaties van de letters in de woorden worden toegepast. Ook krijg je via de stem van de virtuele juf te horen of je het goed hebt gedaan. En soms wil ze ook wel eens een tip gegeven.

Direct na afloop maar ook op een later tijdstip, kan de leerkracht/ouder elke oefening nalopen en alle antwoorden terughalen in de vorm van schermafdrukken. Op deze manier is het eenvoudig om de oefening samen te evalueren.

Deze app maakt onderdeel uit van de succesvolle educatieve app serie MagiWise, die samen met kinderen zijn gemaakt en ideaal zijn voor extra oefenen op school en thuis. De oefeningen zijn ook samen met alle andere Magiwise oefeningen beschikbaar in de Basisschool app van MagiWise.

Disclaimer:
AppAdvice does not own this application and only provides images and links contained in the iTunes Search API, to help our users find the best apps to download. If you are the developer of this app and would like your information removed, please send a request to takedown@appadvice.com and your information will be removed.