** Eigenaren van The English Hatter **
The English Hatter
What is it about?
** Eigenaren van The English Hatter **
App Screenshots
App Store Description
** Eigenaren van The English Hatter **
Op 8 mei 1935 werd The English Hatter, in ‘Heerenhoeden en Heerenmodeartikelen’ op de Heiligeweg 40 feestelijk geopend. Abraham Jacob Cijfer, agent en makelaar in thee, had de zaak gefinancierd. De dagelijkse leiding kreeg zijn zwager Gerard Reeser, die eerder 26 jaar een dergelijke positie had bekleed bij Hoedenmagazijn Meuwsen in de Leidsestraat 4 en die deze firma wegens reorganisatie moest verlaten. Abraham Cijfer treedt in het oorlogsjaar 1942 uit, waarna de handelsnaam veranderde in: G.C.C. Reeser Heerenmodewinkel. Vanaf 1 januari 1946 kwam de oorspronkelijke naam The English Hatter weer terug, evenals de heer Cijfer die met Reeser een vennootschap aangaat. Na het overlijden van Reeser in 1949, neemt zijn weduwe E. Reeser-Voogel zijn plaats in. In 1953 wordt Cijfer opgevolgd door Casper Garrels, sinds 1939 werkzaam bij The English Hatter en vanaf 1976 enig eigenaar. Zijn zoon Casper Garrels jr. kwam in 1974 in de zaak. In 1983 werd Casper Garrels jr. voor 40% eigenaar van de zaak. Diens vrouw Hanneke Garrels-Broese begon in 1974 in Amstelveen een groothandel: De Fazant Kleding BV. In december 1998 werden The English Hatter BV en De Fazant Kleding BV ondergebracht in de Clan Gordon Holding BV. Begin 2017 werd The English Hatter overgenomen door de ondernemer Clé Enneking.
** Hoeden en petten **
The English Hatter verkocht voor de oorlog in eerste instantie uit Engeland geïmporteerde hoeden en petten; hats and caps. Een klein deel van de hoedencollectie werd vervaardigd in eigen atelier achter de winkel. In die tijd droeg iedereen nog een hoofddeksel. De burger een vilten deukhoed- de Borsalino was in die tijd mateloos populair- arbeiders en schooljongens een wollen pet of alpino. Een enkeling droeg een bolhoed. Er waren dan ook heel wat hoeden- en pettenwinkels in de stad. Na de oorlog verloor hoofdbedekking aan populariteit. Alleen oudere heren droegen nog een hoed. Toch gingen bij The English Hatter de zaken goed genoeg om in 1955 aan de overkant op de Heiligeweg 53 een tweede winkel te openen, die de naam Kent droeg. In 1964 kwam er een derde winkel bij op Binnenhof 41 in Amstelveen. Toen de hoed in de jaren zestig geheel uit het straatbeeld verdween en de ene na de andere hoedenwinkel moest sluiten, wist The English Hatter te overleven door de collectie herenmode flink uit te breiden, met vooral klassieke Engelse kleding. Zo was The English Hatter de eerste winkel in Nederland die in 1975 Lacoste polo's ging verkopen. Toen nog uitsluitend wit. Nu in 40 kleuren.
** 4 redenen om onze app te downloaden **
- Toegang tot de nieuwste collecties voor heren
- De beste shopervaring op mobiel
- Bekijk uw bestellingen op elk gewenst moment
- Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes
** Over The English Hatter **
Neem contact op met The English Hatter door een e-mail te sturen naar info@english-hatter.nl.
** Review onze app **
We proberen onze app elke dag te optimaliseren om u de beste winkelervaring te bieden. Als u onze app graag gebruikt, vergeet dan niet om een recensie achter te laten in de App Store!
** Over de app **
De ‘The English Hatter’ app is ontwikkeld door JMango360 (www.jmango360.com).
AppAdvice does not own this application and only provides images and links contained in the iTunes Search API, to help our users find the best apps to download. If you are the developer of this app and would like your information removed, please send a request to takedown@appadvice.com and your information will be removed.