You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience.
Trilo Musik-ABC

UTVECKLAT TILLSAMMANS MED LÄRARE OCH BARN

UTVECKLAT TILLSAMMANS MED LÄRARE OCH BARN

Trilo Musik-ABC

by Trilo Interactive AB
Trilo Musik-ABC
Trilo Musik-ABC

What is it about?

UTVECKLAT TILLSAMMANS MED LÄRARE OCH BARN

App Details

Version
1.1
Rating
NA
Size
110Mb
Genre
Education Family
Last updated
April 17, 2017
Release date
December 1, 2016
More info

App Screenshots

Trilo Musik-ABC screenshot-0
Trilo Musik-ABC screenshot-1
Trilo Musik-ABC screenshot-2
Trilo Musik-ABC screenshot-3
Trilo Musik-ABC screenshot-4

App Store Description

UTVECKLAT TILLSAMMANS MED LÄRARE OCH BARN

Lär dig alfabetet på ett nytt och roligt sätt!

Trilo Musik-ABC är ett innovativt spel som introducerar barn till den underbara världen av bokstäver. Appen är en svenskproducerad och pedagogisk app från det nya och prisbelönade bolaget Trilo.

Alla spel har utvecklats i samarbete med lågstadielärare och specialpedagoger där målsättningen är att aktivera flera sinnen för att hjälpa barn att känna igen bokstäver. Dessa punkter av läroplanen LGR11 (åk 1-3) arbetar vi med i spelet:

1. Språkets struktur med stor och liten bokstav
2. Alfabetet och alfabetisk ordning
3. Sambandet mellan ljud och bokstav

Det finns tre pedagogiska spel som hjälper ditt barn att snabbt lära sig alfabetet genom bilder, ljud, melodier och animationer. Varje spel erbjuder ett nytt och unikt sätt för barn att lära sig namnen på varje bokstav i alfabetet och deras bokstavsljud som pedagogiskt även kopplas till melodier och animerade figurer. Exempelvis A för Anka, där figuren är en vokalist och låter som ljudet A enligt ljudningsmetoden. Inspiration har tagits ifrån praxisalfabetet. Arbetssättet skapar både visuell och fonologisk medvetenhet. De animerade figurerna låter spelaren göra en koppling mellan bokstavens utseende och dess ljud med stöd av en bild som iscensätter ljudet.

Spel 1 
Här skall spelaren para ihop bokstäver med bokstavsljud. Dessa skall sedan placeras på sin rätta plats i alfabetet och på så vis tränar spelaren alfabetisk ordning. Det finns fem olika nivåer där det krävs en allt mer snabbtänkt färdighet om alfabetet och figurerna för att kunna avancera. När den gröna remsan är full har spelaren vunnit en animerad bokstavsfigur / maskot till sin bokhylla. Denna kan även användas i spel 3 till ett framträdande vid scenen på konsertön!

Spel 2
I detta spel tränar spelaren alfabetets ordning och bokstavsnamn genom melodier på ett nytt och roligt sätt. Spelaren väljer en känd barnmelodi och alfabetet blir sedan ett piano. Till skillnad från ett traditionellt piano är melodin redan förprogrammerad. På så vis behöver spelaren inte hitta rätt tonhöjder i melodin utan kan på ett enkelt och roligt sätt spela melodier med bokstavsnamnen. Det går inte att spela för fort utan spelaren behöver lyssna på bakgrundsmusiken. När en melodi är färdigspelad vinner spelaren en bokstav till bokhyllan som också den kan uppträda på scenen i spel 3.

Spel 3 
Här är belöningen för allt hårt slit. Här skall spelaren använda sin kreativitet och skapa musik och ord med de vunna animerade bokstäverna. Spelaren kan dra de vunna bokstäverna till Trilo-scenen och experimentera fritt. Varje bokstav har sin egen unika musikaliska talang och när ditt barn stavar ett ord, kommer en ny ljudbild uppstå på scenen. Genom att fortsätta spela även när alfabetet är fyllt i bokhyllan kan spelaren vinna fler musikstilar att använda sig av på scenen för att skapa ännu fler unika uppträdanden.

Appen utspelar sig i Trilos värld
Bland ljusa moln och flygande öar ligger Trilo-världen. Hit kommer barn som vill lära sig skriva, läsa och stava. Karaktärerna du får träffa i Trilos värld är det lysande spöket Spooka, det gröna gladmonstret Frank och den snälla mumiepojken Sling. Dessutom får du i detta spel bland andra träffa alfabetsbokstäverna Ankan A och Björnen B som också dom bor på ön. Alla karaktärer och personligheter är utvecklade med hjälp av teckningar och tankar från lågstadieelever.

Trilos appar är skapade av projektmedlemmarna i succéappen Kul med Duffton som släpptes 2014. Vill ditt barn gå vidare i sin läs- och skrivutveckling finns appen Trilo Stavar som fokuserar på att knäcka läskoden.

Disclaimer:
AppAdvice does not own this application and only provides images and links contained in the iTunes Search API, to help our users find the best apps to download. If you are the developer of this app and would like your information removed, please send a request to [email protected] and your information will be removed.